Forum 1 (Έναρξη 24 Μαρτίου / Λήξη 9 Απριλίου)

Απάντηση (Α)

Απάντηση (Α)

από Διαγραμμένος χρήστης -
Αριθμός απαντήσεων: 3

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι και πολύ ανώτερη από την παραδοσιακή κατά πρόσωπο εκπαίδευση. Η ερώτηση δεν διευκρινίζει αν μιλάμε για σύγχρονη ή ανσυνχρονη εκπαίδευση, άλλα σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όποια και αν είναι αυτή θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες.
Στη σύγχρονη εκπαίδευση από την μεριά του καθηγητή θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι κατάλληλες αίθουσες έτσι ώστε να μπορεί να διεξαχθεί το μάθημα, και από την μεριά του διδασκόμενου να έχει κάποιες γνώσεις από υπολογιστές ώστε να μπορεί να συνδεθεί στην ηλεκτρονική αίθουσα.
Στην ασύγχρονη εκπαίδευση ο καθηγητής θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτομερέστατος για να καλύπτετε και η παρά μικρή απορία που μπορεί να δημιουργηθεί από έναν μαθητή. Η διατυπώσεις που κάνει πρέπει να ναι αρκετά στοχευμένες ώστε να μην υπάρχουν τυχόν παρερμηνείες από τον διδασκόμενο, και το μάθημα θα πρέπει να υπάρχει σε οπτικοακουστικό υλικό αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (pdf).
Τα αρνητικά αυτού του είδους μάθησης, για την σύγχρονη είναι ότι χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τις εγκαταστάσεις και την αγορά εξοπλισμού, και στην ασύγχρονη ότι αν κάποιος μαθητής θέλει να ρωτήσει κάτι η απάντηση στην ερώτηση του μπορεί να μην είναι απευθείας αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά τα θετικά που έχει να προσφέρει αυτό το είδος εκπαίδευσης είναι πολλά περισσότερα από ότι τα μειονεκτήματα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση χρόνου του μαθητή, γιατί αν είναι μακριά από την έδρα που γίνεται το μάθημα θα μπορεί να συνδέεται από το σπίτι του και να παρακολουθεί κανονικά. Επίσης αν κάποιος έχει προβλήματα υγειάς η κινητικά. Ακόμα μπορούν να αποφευχθούν τυχόν ρατσιστικά σχόλια, σεξιστικά, η σχόλια περί δυσπλασίας κάποιου μέρους του σώματος(κομμένο χέρι κ.α). Τέλος κάνοντας χρήση της ασύγχρονης εκπαίδευσης ο διδασκόμενος θα μπορεί να διαβάζει οποιαδήποτε ώρα θέλει μέσα στην μέρα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παραβρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο χώρο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε απάντηση σε Διαγραμμένος χρήστης

Re: Απάντηση (Α)

από Διαγραμμένος χρήστης -

Θα συμφωνήσω με τα πλεονεκτήματα που ανάφερες στο τέλος της αναφοράς σου στο θέμα. Ο χρόνος είναι σημαντκός και πολύτιμος για τον καθένα μας και αξίζει να τον διαχειριζόμαστε σωστά.Η εκπαίδευση από αποσταση μας βοηθά να το καταφέρουμε με επιτυχία.Συνεχίζοντας ένα δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι τα προβλήματα υγείας που κουβαλά ο καθένας.Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που έχουν προσβληθεί από σημαντικές ασθένεις και αυτό τι?Θα τους στερήσει το δικαίωμα μόρφοσης?Όχι μέσο του μαθήματος αυτού ξεπερνιέται κάθε δυσκολία.Η διαδικασία είναι εύκολη και πολύ χρήσιμη.Τέλος αξίζει να αναφέρουμε στα πλεονεκτήματα και την χρονική στιγμή παρακολούθησης του μαθήματος.Ο διδασκόμενος θα μπορεί να εισέλθει στο σύστημα οποιαδήποτε χρονικη στιγμή μπορεί για να παρακολουθήσει το μάθημα το οπο'ιο επιθυμει.

Σε απάντηση σε Διαγραμμένος χρήστης

Re: Απάντηση (Α)

από Διαγραμμένος χρήστης -

Οι "αναπόφευκτες" διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται κατά τη συμβατική εκπαίδευση είναι αρκετά πολύτιμες για το άτομο· δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό να αντικατασταθούν αυτές στην εξ αποστάσεως, ειδικά στην ασύγχρονη, μάθηση.

Σε απάντηση σε Διαγραμμένος χρήστης

Re: Απάντηση (Α)

από Διαγραμμένος χρήστης -

Και εγώ θα συμφωνήσω απολύτως στο ότι η εκπαίδευση από απόσταση σε εξοικονομεί αρκετό χρόνο από το ωράριο σου γιατί στην ουσία εσύ ο ίδιος γίνεσαι και διδάσκων και μαθητευόμενος και μπορείς να προχωρήσεις ανάλογα με τις ικανότητες σου η το μορφωτικό σ επίπεδο