Forum 1 (Έναρξη 24 Μαρτίου / Λήξη 9 Απριλίου)

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από Διαγραμμένος χρήστης -
Αριθμός απαντήσεων: 3

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια σύγχρονη μέθοδος που μπορεί να υποστηριχθεί με βάση της προηγμένης τεχνολογίας. Ο χαρακτηρισμός κατώτερης ποιότητας εκπαίδευσης δεν είναι κατάλληλος χαρακτηρισμός και αυτό οφείλεται στην προηγμένη σημερινή τεχνολογία και την ύπαρξη σύγχρονων μέσων. Λόγο της προηγμένης τεχνολογίας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα μπορούσε να ανταγωνιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό την εκπαίδευση κατά πρόσωπο. Υπάρχουν σύγχρονα μέσα και πολύ απλά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η δυνατότητα αλληλογραφίας μεταξύ δυο ή περισσότερων ατόμων ταυτόχρονα κάτι που καθιστά τον τρόπο αυτό επικοινωνίας αντάξιο της κατά προσώπου εκπαίδευσης. 

Σε απάντηση σε Διαγραμμένος χρήστης

Re: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από AVGOUSTOS TSINAKOS -

Tania einia omos h texnologia ayth pou kanei ena ekpaideytiko montelo na beltionetai?

 

Px an paroume mia prohgmenh texnologia typou blogging kai thn kanoume diathesimh sto jkathighth . auto apo mono tou einia ikoano na beltiosei thn didaskalia?

 

Σε απάντηση σε AVGOUSTOS TSINAKOS

Re: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από Διαγραμμένος χρήστης -

Προφανώς και όχι δεν είναι μόνο η προηγμένη τεχνολογία ικανή να βελτιώσει την διδασκαλία αλλά είναι ένα μέρος βελτίωσής της. Για να μπορέσει να βελτιωθεί η διδασκαλία θα πρέπει και ο εκπαιδευόμενος να κάνει ερωτήσεις  και να αποτελεί ενεργό μέλος μιας επικοινωνίας με τον υπεύθυνο εκπαιδευόμενο και να μην δέχεται παθητικά το εκπαιδευτικό υλικό που του παρέχεται. Αυτό μας παραπέμπει κατευθείαν στην αμφίδρομη επικοινωνία η οποία είναι ουσιώδες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε απάντηση σε Διαγραμμένος χρήστης

Re: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

από Διαγραμμένος χρήστης -

Θα προσθέσω πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να διαχωριστεί σε σύγχρονη και ασύγχρονη.

Σήμερα, υπάρχουν μέθοδοι εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν και τα δύο είδη, ώστε να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Με τη βοήθεια της ασύγχρονης εκπαίδευσης υπάρχει το πλεονέκτημα της μάθησης στον χρόνο και με το ρυθμό που επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος, ενώ με την χρήση σύγχρονων συζητήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο εκπαιδευτής γνωρίζει τους μαθητές του, οι εκπαιδευόμενοι επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτή και δεν αισθάνονται αποξενωμένοι από την εκπαιδευτική κοινότητα και διαδικασία.

Πηγή ~ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7